top of page
WorkshopOmgaanmetAngstDruYogaHartjeUtrechtMarianDekkerDruYogaMeditatieUtrecht.jpg

 

Workshop omgaan met Angst

Zondag 24 september - Utrecht

We leven in woelige tijden. Met elke dag wel iets in het nieuws om je bezorgd over te maken. Het woord ‘zorgen’ in het engels is ‘worry’ en komt van ‘wurgen’. 

 

Je zorgen maken, kan ertoe leiden dat je letterlijk en figuurlijk jezelf ‘wurgt’: angst schakelt het stress-systeem in en je maakt meer cortisol en adrenaline aan. Je lichaam bereidt zich voor om te vluchten of te bevriezen en stuurt alle energie naar de ledematen. Er blijft minder energie over voor je spijsvertering en … voor je hersenen. Processen zoals prioriteiten stellen en het beheersen van je reacties verlopen minder goed. Waardoor de angst nog meer vat op je krijgt. 

 

Een spiraal naar beneden… met nog meer piekeren en angst tot gevolg.

 

Herken je dit? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

 

In deze ochtend richten we ons op het verwelkomen van angst als een van onze natuurlijke, menselijke emoties. Wat heeft angst ons te vertellen? 

Daarnaast laten we onze angst een beetje 'smelten’ met heerlijke, zachte, liefdevolle Dru Yoga. Dit geeft ruimte en een breder perspectief.

 

Ik werk met inzichten en technieken uit de Dru Yoga, Mindfulness en het Minnesota model van codependency.  

Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven op zondag 24 september van 10.00 tot 12.00 uur in De Koekoeksschool, Lijsterstraat 95, Utrecht Vogelenbuurt. 

Een dagje ervan maken?

Op loopafstand zijn talloze gezellige lunchplekjes zoals Guusjes, het Muzieklokaal of Krishna Vilas. Ook kun je een lekkere wandeling maken langs de Utrechtse singels en grachten. Je bent binnen 5 minuten in de binnenstad.

Docent is Marian Dekker.

Kosten en aanmelden

Kosten bedragen € 32 per persoon. Opgeven kan hier of via onderstaande knop.

Ben je vaste cursist? Dan kun je deze workshop hier boeken met 2 (openstaande) lessen van je lescyclus. 

Je bent van harte welkom!

bottom of page