top of page

Over mij en over Dru Yoga 

Wie ik ben

Mijn naam is Marian Dekker, ik ben 56 jaar en woon in hartje Utrecht. 

 

Met mijn Dru Yoga lessen wil ik bijdragen aan een wereld waarin mensen beter zorgen voor zichzelf en al het andere leven op aarde.

Marian Dekker Dru Yoga-, -Meditatie en StoelYoga docent

Waarom Dru Yoga?

Yoga zie ik als een krachtige manier om de verbinding tussen je lichaam en je emoties te herstellen: alles wat je meemaakt, ziet, denkt, en ervaart, wordt in je lichaam opgeslagen. Door te bewegen, gaat energie stromen, kun je ervaringen beter verwerken, misschien zelfs loslaten en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten.

 

Dru Yoga kenmerkt zich door zachtheid en nodigt uit om binnen je grenzen te blijven. Belangrijk want het leven is niet statisch en grenzen kunnen veranderen. 

Een Dru Yoga les bestaat uit energetische ''tai-chi-achtige" bewegingen, gecombineerd met klassieke yoga-houdingen (asana's) en altijd een lange liggende diepe ontspanning aan het einde. Soms werken we met ademhalingsoefeningen, mudra's of een meditatie.

Dru Yoga wordt vaak gefaseerd gegeven: startend met de basis en vandaar gaan we verder. Er is veel aandacht voor aanpassingen en variaties als je bijvoorbeeld een blessure hebt of ziek bent (geweest). Juist als je je niet helemaal fit voelt, het leven lastig is of je even niet weet hoe het verder moet, ben je welkom.

Hoe ik les geef

Mijn yogalessen richten zich op praktische oplossingen om het dagelijkse leven beter aan te kunnen. Ik benoem niet alleen spieren en gewrichten maar ook wat de yoga doet voor je energiesysteem en je emoties.

De zintuigen gebruik ik als ingang naar binnen - alles wat we proeven, zien, horen, ruiken en voelen mag er zijn. Het gaat in mijn lessen niet zozeer over onthechting, verlichting of een spiritueel pad maar gewoon, als mens leven in de wereld.

Vaak geef ik les aan de hand van thema’s zoals een lesreeks over vitaliteit, ontspannen, de seizoenen, de kracht van het hart, omgaan met prikkels of zelfvertrouwen. De lessen bouwen voort op elkaar en je leert dus echt iets. In principe schrijf je in voor een vast lesuur. Als het toch een keer niet lukt om te komen, kun je heel makkelijk wisselen.

Je kunt je direct aanmelden voor een proefles maar ook even overleggen als je dat fijn vindt. Mail me dan op druyogahartjeutrecht@gmail.com

Opleiding en ervaring

Dagelijks "doe" ik yoga: door te bewegen, te mediteren, te wandelen of gewoon even diep adem te halen. Deze basis geef ik graag door in mijn lessen.

 

Vanaf 2004 beoefen ik yoga en vanaf 2010 geef ik met veel plezier lessen, workshops en masterclasses in Utrecht en omgeving. Ook heb ik enkele jaren yogareizen naar Turkije begeleid voor Artemis Body & Mind. 

 

Mijn opleiding begon in 2007 met 4 jaar om Dru Yoga docent te worden en 2 jaar tot Dru Meditatiedocent, beide bij Dru Nederland. Van 2016 tot april 2022 was ik (senior) docent aan de Dru Meditatie Docenten Opleiding. De opleidingen zijn internationaal erkend en geaccrediteerd door Yoga Alliance. 

 

Mijn kennis houd ik up-to-date door regelmatig bijscholingen te volgen op het gebied van Dru Yoga & Meditatie, StoelYoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga en spiritualiteit.

Tot slot heb ik niet alleen ervaring met Dru Yoga maar inmiddels ook een beetje levenservaring - minstens zo belangrijk. 

Dru Yoga in hartje Utrecht
StoelYogaUtrechtMarianDekker
bottom of page