top of page
BuitenYogaMarianDekkerGriftparkUtrecht

 

Je innerlijke natuur

vroege ochtendlessen buiten in het Utrechtse Griftpark, maart, mei, juni, augustus

Griftsteede, gelegen in het Utrechtse Griftpark, biedt plaats aan een reeks bijzondere yogalessen waarin we de natuur vieren en bedanken. Als mensen zijn wij onderdeel van de natuur en staan er niet los van. De zon, de maan, de jaargetijden... ze hebben invloed op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. En omgekeerd: wij hebben invloed op de natuur, zoals iedere dag blijkt uit de berichtgeving over klimaatverandering. Yoga verbindt ons op een liefdevolle manier met de aarde en daarmee met onze eigen innerlijke natuur. 

 

In een serie van 3 lessen volgen we de tradities van onze wijze voorouders gecombineerd met inzichten en technieken uit de Dru Yoga. Dit is een toegankelijke vorm van yoga die iedereen kan doen: of je nu wel of geen ervaring hebt met yoga, oud of jong bent, gezond of minder fit. De lessen zijn ook los te volgen.

Woensdag 1 mei - BloemenYoga - van 7 tot 8 uur 's morgens

In oude Keltische en Germaanse tradities markeert deze datum de overgang van de lente naar de zomer. Deze yogales gaat over de vruchtbaarheid van moeder aarde en alles wat tot bloei komt. De dagen worden snel langer en dat betekent een toenemende vitaliteit en groeikracht.  Aanmelden voor deze les kan hier.

 

Vrijdag 21 juni - ZonneYoga - bij zonsopgang - van 6 tot 7 uur 's morgens

Op deze langste dag van het jaar bereikt de zon zijn hoogste punt. Deze yogales richt zich op de warme zonnestralen en overvloed van de zon. We groeten de zon bij zonsopgang: 's morgens heel vroeg. Aanmelden voor deze les kan hier.

 

Donderdag 1 augustus - De Yoga van Overvloed  - van 7 tot 8 uur 's morgens

Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. Ook al is het nog warm en is de zomer op zijn hoogtepunt, toch 'voelt' de atmosfeer anders. Dit is een tijd van dankbaarheid voor alles wat de natuur ons te bieden heeft. Aanmelden voor deze les kan hier.

 

Docent

De lessen worden gegeven door Marian Dekker, ervaren en gediplomeerd Dru Yoga en Meditatie docent. 

Waar?

We verzamelen bij de ingang van Griftsteede aan de Griftpark-zijde. Adres voor de route: Van Swindenstraat 129 3514 XR Utrecht.

 

Wat als het regent?

Dan vindt de les binnen plaats, in het cursuslokaal van Griftsteede.

Wat neem ik mee?

Zorg zelf voor kleding waarin je makkelijk kunt bewegen en die voldoende warm is. Omdat het 's morgens vroeg is, kan de grond nog vochtig zijn. Het is aan te raden een yogamat mee te brengen (die vies mag worden) of een grote handdoek.

Kosten

Een losse les bedraagt € 15. Meedoen aan de serie van 3 lessen bedraagt € 40. 

Als je vaste cursist bent, dan kun je een les van je lessaldo gebruiken.

Je bent van harte welkom!

bottom of page