Dru Yoga in hartje Utrecht

stress loslaten, energie laten stromen, ontspannen

Workshop Sankalpa - leven naar je hoogste doel

Zondag 1 juni 2019 - Utrecht


In de volheid van het leven kun je weleens het overzicht kwijt raken. En is het moeilijk kiezen: wat doe je wel en wat niet? Waar steek je  tijd, energie en geld in en wat laat je liggen?


Als je alles doet wat zich aandient in je leven, heb je het altijd druk. De dag is dan tekort en voor alles wat af is, komt er weer wat nieuws:  iets wat je nog had moeten doe, waar je nog heen had gemoeten, iemand die je had moeten bellen, een project wat je had moeten afmaken, een cursus die je had moeten volgen etc…


Dit kan leiden tot uitputting en een gevoel van tekort schieten.


Het formuleren van een ‘’sankalpa’’ kan helpen om richting te vinden.


Wat is het?

Sankalpa staat voor je allerhoogste intentie. Het is zowel een streven als een besluit. Je eigen sankalpa vinden is niet iets wat je even doet. Het is niet iets van de ratio maar meer iets dat al besloten ligt in jou. Je hoeft het ''alleen nog maar'' te vinden.


In deze workshop gaan we een aanzet geven tot het vinden van jouw sankalpa. Dat doen we door de practice van yoga en meditatie. Ook doen we een aantal korte schrijfoefeningen. En gaan we in op de vraag hoe je kunt leven naar jouw hoogste intentie.


De workshop is geschikt voor iedereen die:

  • Zichzelf de vraag stelt waarom hij of zij eigenlijk op deze aarde is
  • Het altijd druk heeft met van alles en nog wat
  • Moeite heeft met kiezen

Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven op zondag 1 juni 2019 van 10 tot 12.30 uur in De Vrije School, Hieronumusplantsoen 3, Utrecht Centrum, makkelijk bereikbaar vanaf Utrecht CS met bus of fiets. De zaal is voorzien van matjes en dekens.   


Een dagje ervan maken?

De Vrije School ligt middenin het centrum van Utrecht met talloze gezellige lunchplekjes. Ook kun je een mooie wandeling maken door Park Lepelenburg en langs de Utrechtse singels en grachten. 


Kosten en docent

Docent is Marian Dekker. Kosten bedragen € 30 per persoon. Dit is inclusief een kopje thee en een hand-out.


Opgeven kan door te mailen naar [email protected] of via onderstaande button.

Je bent van harte welkom!